Especial Celebracions
Especial Cap d’any
Regala un xec regal
Cap de setmana i festius
Ofertes i Promocions
T’ajudem a fer diana
Activitats escolar i esquí
Natura i aventura escolars

Entorn


La instal·lació està ubicada a peu de pistes de l’estació d’esquí alpí del Port del Comte, a 1730 m d’alçada, situada al municipi de La Coma i la Pedra. El massís del Port del Comte es prou important i des d’ell es tenen vistes molt privilegiades, ja que al ser pre-Pirineu es poden admirar vistes molt interessants. Al nord ens trobem el Cadí-Moixeró i la població de Tuixén, a l’est ens trobem la Serra del Verd i al seu darrera el Pedraforca, al sud podem observar el Montseny i les muntanyes de Montserrat i a l’oest tenim el Puig Sobirà i en un dia molt clar i des dels pics més alts de la comarca com el Pedró dels 4 Batlles podem observar la Pica d’Estats i a vegades l’Aneto. Ens trobem en un entorn de mitja muntanya que tant a l’hivern com a l’estiu ens permet fer diverses rutes per poder contemplar la gran bellesa dels seus paratges, idestacar que la comarca del Solsonès és una de les comarques més peculiars de Catalunya i molt desconeguda pels ulls dels visitants.

El fet de trobar-nos en una zona tant privilegiada com es el Pre-Pirineu, permet de gaudir i realitzar un gran ventall d’activitats i sortides en plena natura. Dins la serra podem trobar-hi diferents rutes per fer caminant o amb bicicleta de Muntanya que ens pot permetre, si volem, pujar al cim més alt de la zona, el Pedró dels Quatre Batlles, a 2350 metres, o al Forat de la Bòfia, un punt idoni per baixar rapel.lant. Dins de la serra de Port del Comte hi podem trobar molts atractius turistics, com per exemple: Estació d’esquí Port del Comte Estació hivernal en la que es pot gaudir de l’esport de l’esquí. Està entre Solsona i Sant Llorenç de Morunys. Interessant per a la seva vellesa paisatgística i la seva varietat d’activitats, esquí, el parapent, excursions, golf…

Excursió al forat de la Bòfia i els Prats de Bassies A penes a una hora i mitja de l’alberg, trobem l’avenc de la Bòfia, utilitzat des de temps immemorials com a pou de glaç. Una mica més amunt, hi ha els prats de Bessies, que formen part del Pla d’Espais d’Interès Natural pel seu valor paisatgístic i ecològic. Durada: Tot el matí, dinant a la casa, o bé tot el dia, fent diverses activitats als Prats i amb dinar tipus pícnic. Excursió al mirador de la Creu de Codó o als plans de Bassies Excursió a la font del Ginebró i explicacions de natura L’excursió es fa per grups. Cada grup surt amb un monitor, que anirà fent explicacions de natura i lectura del paisatge.

El municipi de la Coma i la Pedra està situat a l’extrem nord de la Comarca del Solsonès entre la Serra de Port del Comte i la Serra del Verd, dins de la Vall de Lord. Compta amb un important patrimoni cultural i lúdic. El nucli antic de La Coma, totalment rehabilitat, és on hi viu bona par de la població i on hi podem trobar la majoria de serveis. El poble manté un aire muntanyenc característic amb cases de pedra i racons pintorescos que el fan molt especial. El Poble de la Pedra contràriament al de la Coma és de Masies més disseminades.

Les trobarem a 1 km del poble de la Coma (el Solsonès), per la carretera en direcció a Tuixén. Observareu que són senyalitzades al costat esquere de la carretera, i és recomanable deixar el cotxe i caminar uns 300 metres. Depenent de l’època de l’any, hi podem trobar unes esplèndides cascades i un raig d’aigua impressionant. Cosa que ofereixen un espectacle majestuós, dolls d’aigua brollen entre les roques per tots costats.

Qui vulgui delectar-se amb la contemplació de la natura trobarà en la Vall de Lord tot el precís per donar plena satisfacció al seu desig. Podreu contemplar des de la majestuosa àliga al humil pitroig, si sou afeccionats a les aus; i si la vostra mirada és de volada més terrera veureu des de l’isard o el porc senglar, fins al simpàtic esquirol, per no parlar d’animals de ramaderia com cabres, ovelles i vaques pasturant lliurement per aquestos prats de muntanya.

Es tracta d’una de les poblacions més importants de la Comarca del Solsonès. Compte amb un nucli antic i emmurallat molt bonic amb cinc portals d’entrada, amb el monestir benedictí que en l’actualitat es l’església parroquial del poble. En el seu interior trobem un retaule Barroc del segle XI, molt treballat i amb infinitat de detalls que de bon segur cridaran la nostra atenció.

Població que encara avui manté els seus principals atractius, la calma i la riquesa d’un patrimoni històric i cultural. La història amb què les restes de la muralla fortifiquen les cases del nucli antic enalteix la capital de la comarca del Solsonès, que des de fa més de 400 anys és ciutat -pel títol concedit pel rei Felip II- i seu de bisbat. Al segle X naixia l’actual Solsona a l’entorn del castell. I vuit segles després es construïa el monumental pont que desemboca a l’entrada principal de la ciutat des d’aleshores, el portal del Pont. Alguns dels atractius que no us podeu deixar perdre de visitar són: • El Nucli Antic • La Catedral • Pou de Gel • Museu del Ganivet • Museu Diocesà • Castell Vell

Català